If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сложих отпред Фулда Кристал 195/65/15, а отзад Мишелин Алпин 195/65/15. Като навъртя пълен ляв и пълен десен Фулдата опира в пластмасовите кори ( тези от към предницата на колата ). Задните не опират никъде.
П.П. Според статистиките малко съм се минал с тая Фулда и ще трябва да им разменя местата с Мишелина
Еми аз съм с флуда монтеро 2 195/65/15 и отпред, и отзад и никъде не опират. Не съм товарил кой знае колко колата, но и през дупките и на бордюрите е по-добре отколкото с летните които бяха някви мишелинки 205/60/15
sigpic Alfa Romeo 156 1.9JTD '99 BMW 316 Compact '95
няма всезенонна гума според мен.
или са зимни или са летни.
доколкото съм чел, няма как да се направи каучука хем да е мек, хем да е твърд, според времето
Има. Твърдостта на каучука зависи от вложените добавки - вулканизиращи агенти. Такава е сярата. Чети тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...86%D0%B8%D1%8F
Каучука на зимните гуми е по-мек при 20 градуса и е с нормална твърдост при минусови температури. Всесезонните гуми са с нормална твърдост при 0 градуса, но стават пластмасови при -15 градуса например, както става с Дебиките дето ги продават в Кауфланд. Там пишат, че са зимни, а на гумата пише M+S и струва 40лв Всесезонните гуми са междинно решение и са по-подходящи за страни с мека зима - Англия например.
Абе багажника е малък, но първо багажника беше пълен по тавана, а второ - на покрива имаше кутия с вместимост 500 литра, която беше натъпкана с доста повече от максимално допустимите 75 кг. Абе багажа за един месец в чужбина с 7-месечно бебе тежи много, ама наистина много.
Всъщност спалния ми вагон има ниворегулиране отзад, явно затва не кляка толкова много.
след като не намерих железни или ляти 15-ки сложих 205/55/16 LASSA SNOWAYS ERA новата шарка с борд летните ми бяха същия размер и не опираха никаде на моя вагон. а незнам да имам ниво регулатор за какъвто говори пинко. ако може да ми кажеш как да разбера дали имам такова нещо?
Има. Твърдостта на каучука зависи от вложените добавки - вулканизиращи агенти. Такава е сярата. Чети тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...86%D0%B8%D1%8F
Каучука на зимните гуми е по-мек при 20 градуса и е с нормална твърдост при минусови температури. Всесезонните гуми са с нормална твърдост при 0 градуса, но стават пластмасови при -15 градуса например, както става с Дебиките дето ги продават в Кауфланд. Там пишат, че са зимни, а на гумата пише M+S и струва 40лв Всесезонните гуми са междинно решение и са по-подходящи за страни с мека зима - Англия например.
Тия от Кауфланд да не са рециклирани, понеже Дебицата струва над 100 лева, но както и да е.На зимните гуми също пише M+S, което идва от англиското киша, кал и сняг.Наистина такъв надпис има и на всесезонни гуми.
Всесезоните гуми за подходящи за такива като мен, които не карат много.Пък и сняг от две години валя веднъж, миналата в София специално или най много да е било два пъти, тия зими от преди 100 години, когато като падне сняг през декември и стои до март ги няма у нас.
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Тия от Кауфланд да не са рециклирани, понеже Дебицата струва над 100 лева, но както и да е.На зимните гуми също пише M+S, което идва от англиското киша, кал и сняг.Наистина такъв надпис има и на всесезонни гуми.
Всесезоните гуми за подходящи за такива като мен, които не карат много.Пък и сняг от две години валя веднъж, миналата в София специално или най много да е било два пъти, тия зими от преди 100 години, когато като падне сняг през декември и стои до март ги няма у нас.
Напълно си прав, че ако се кара малко не си заслужава да се купува зимна гума. Аз обаче патих на лед в планината и ако карам там не бих си взел всесезонна. Преди около 5 години баща ми беше сложил отзад на ладата си зимни гуми с метални шипове. Повярвяй ми това дори на лед като стъкло няма опир. За съжаление са забранени и вече не се продават.
Напълно си прав, че ако се кара малко не си заслужава да се купува зимна гума. Аз обаче патих на лед в планината и ако карам там не бих си взел всесезонна. Преди около 5 години баща ми беше сложил отзад на ладата си зимни гуми с метални шипове. Повярвяй ми това дори на лед като стъкло няма опир. За съжаление са забранени и вече не се продават.
E да, при лед няма спасение, в раздел Общи приказки има тестове от Пинко, прочети да видиш как се държат зимните гуми и летните.С две думи на пресен сняг е добре със зимни, иначе ..
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
и мойте эимните са такива 195/65 R15 а лятните сами 205/60 R15 и при десен завой опират някаде щото се чува триене (старгане) това е само при десен эавой при ляв няма проблем
и мойте эимните са такива 195/65 R15 а лятните сами 205/60 R15 и при десен завой опират някаде щото се чува триене (старгане) това е само при десен эавой при ляв няма проблем
и при мене опираше в завои ,но проблема беше
неправилно залепена лепенка на баланса,която опираше в носача
sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Колеги здравейте. Да се включа и аз в темата да дам едно лично мнение:
Сигурността преди всичко, за зимата най-добрият вариант е зимна гума(не всесезонна или там някаква си друга измислица) и размер 185/65R15, всичко друго е компромис. Аз за себе си предпочитам, ако нямам пари да се лиша от нещо друго, но да не правя компромис със сигурността. За това , който е на моето мнение - горепосочения размер зимна гума и добра марка.............
Comment